Tankerska plovidba dokapitalizira Viktor Lenac

Bez autora
Jul 07 2011

Glavna skupština riječkog brodogradilišta Viktor Lenac donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala sa 138,4 milijuna kuna na 168,1 milijun kuna te pozvala zadarsku Tankersku plovidbu na uplatu cjelokupnog iznosa dokapitalizacije od 29,69 milijuna kuna. Temeljni kapital povećava se uplatom u novcu, po 10 kuna za svaku dionicu, i to izdavanjem 2.968.800 novih redovnih dionica serije B koje glase na ime. Skupština je donijela odluku o potpunom isključenju prava prvenstva ostalim dioničarima pri upisu novih dionica, u korist Tankerske plovidbe. Bude li dokapitalizacija uspješno provedena, Tankerska plovidba imat će 48,4 posto dionica doznaje se iz Viktora Lenca. Trenutno zadarski brodar drži 37,3 posto dionica. Udio sljedećeg najvećeg dioničara, Uljanika, past će sa 28 na 23 posto. Među većim dioničarima Viktora Lenca je AUDIO sa 8,9 posto dionica, a na skrbničkom računu PBZ-a je 9,8 posto dionica.

Tankerska plovidba dokapitalizira Viktor LenacGlavna skupština riječkog brodogradilišta Viktor Lenac donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala sa 138,4 milijuna kuna na 168,1 milijun kuna te pozvala zadarsku Tankersku plovidbu na uplatu cjelokupnog iznosa dokapitalizacije od 29,69 milijuna kuna, izvijestio je Lenac putem Zagrebačke burze.

Temeljni kapital povećava se uplatom u novcu, po 10 kuna za svaku dionicu, i to izdavanjem 2.968.800 novih redovnih dionica serije B koje glase na ime.

Skupština je donijela odluku o potpunom isključenju prava prvenstva ostalim dioničarima pri upisu novih dionica, u korist Tankerske plovidbe.

Bude li dokapitalizacija uspješno provedena, Tankerska plovidba imat će 48,4 posto dionica doznaje se iz Viktora Lenca. Trenutno zadarski brodar drži 37,3 posto dionica.

Udio sljedećeg najvećeg dioničara, Uljanika, past će sa 28 na 23 posto.

Među većim dioničarima Viktora Lenca je AUDIO sa 8,9 posto dionica, a na skrbničkom računu PBZ-a je 9,8 posto dionica.

Skupština Viktora Lenca donijela je i odluku o upotrebi dobiti za 2010. godinu koja iznosi 6,06 milijuna kuna tako da tri milijuna kuna raspoređuje u rezerve za vlastite dionice, a u ostale rezerve kapitala 3,06 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik